Art My Paris Life

En uge med tegninger

Der er tegning fest i Paris i denne uge. Alt og alle, der er noget ved musikken indenfor den verden er her, og der er udstillinger, messe, events, møder, køb og salg og kontakter, auktioner og alt muligt andet omkring tegninger. Jeg er absolut ikke kender eller for den sagt skyld specielt interesseret (indtil nu), men allerede nu har jeg haft vildt gode oplevelser med netop tegninger og jeg er ved at få øjnene op for, hvor bredt ‘tegningsspektret’ er og hvad det kan.

Første oplevelse var da jeg i går hjalp til hos Bruun Rasmussen. De udstillede/havde eftersyn på en samling tegninger, der skal på auktion i København i maj. Samlingen hedder The Wolff Collection og består af ca. 2000 tegninger fra 1600-1900 tallet og et par hundrede af dem blev på fineste vis vist frem i kunstkvarteret Drouot. Min rolle var praktisk og med at byde de besøgende velkommen, men selvfølgeligt ikke (sjovt nok!) noget fagligt. Jeg fik i den grad øvet mit franske, herunder også tegnings-fransk (en hel særlig, utrolig lille niche, haha) og det var bare en dejlig event at være del af. Udover at være sammen med nogle rigtig søde mennesker, så var det bedste for mig at se hvor dedikerede, målrettede og passionerede, tegning kendere er. Med lup og med næsen heeelt ned i hver en detalje på de (special) tegninger, der lige netop havde deres interesse. Også på bagsiden af tegningen. Og dernæst var det fascinerende at se hvor lidt, der egentlig skal til, før en blyantstreg bliver til et detaljeret udtryk. Jaja, det ved alle sikkert, men jeg var novice 🙂

Her et lille bitte udpluk af de udstillede tegninger. Herren med brillerne minder mig om min far, uanfægtet at de ikke ligner hinanden spor. Han er malet af Johann Zoffany mens den yndige dame er Eckersberg.

 

Den lille café ved siden af udstillingslokalet kunne ses gennem kirsebærgrene i blomst.

 

 

Idag fik jeg så min anden dosis tegning på udstillingen Drawing Now med moderne tegninger. Det var intet mindre end fantastisk at se forskelligheden i, hvad man kan med blyant, farver, tusser, kul, og hvad der ellers tegnes med. Jeg var slet ikke bevidst om bredden. Jeg blev dog allermest begejstret for alle de sort/hvide tegninger og imponeret over, hvor meget man kan med kun to ‘farver’. Normalt er jeg til farver og festlige kombinationer i alle afskygninger, men enkelheden i farverne og at kunsterne alligevel kan skabe noget ‘farverigt’ med de to ‘farver’ blev jeg helt vild med.

Damen her er min favorit, malet af Aspasia Krystella (jeg overvejer om Apasia har været til numerolog), og hun består af en milliard små dots. Det originale er større, dette er blot en del af det.

img_2329

Her er andre sort/hvide favoritter samt et par af de farvestrålende, der alligevel sneg sig med.

 

Og så et par, hvor det var mønstret, der var i fokus.

 

Og endelig et udsnit af en skulptur med en million små streger.

img_2340

Tegningsfesten varer ugen ud og jeg tror jeg snupper endnu en udstilling senere. Og så har jeg endelig fundet en skole, der vil give begynder lektioner i – tra da – tegning, akvarel og sketching. Og keramik, for at det ikke er løgn 🙂

 

 

 

 

 

 

4 comments

 1. Hej Anett – hvor er det spændende at læse om og se. Hvordan i alverden er du kommet i forbindelse med Bruun Rasmussen? Jeg glæder mig til at ønske mig en tegning lavet af dig (føds 13/5, så det skulle du nok kunne nå). Jeg kan godt li de sort/hvide – og med et enkelt motiv, a’la et stort insekt eller en havmåge. Håber det lykkes at se dig i Paris, inden du kommer hjem. Knus, Inge

  Liked by 1 person

  1. 😘😘 Inge! Skal gøre forsøget med en tegning til dig (hvis jeg kan lave noget pænt. Havmåge!!!???). Og ja, det har været super sjov. Når i kommer igen (se bare, fait accompli m dig og Lars), så finder vi noget tilsvarende.

   Like

   1. Ja, jeg synes, havmåger er superflotte! Blank pels – tager altid billeder af dem hernede i Portugal. Godt solen er kommet til Paris 😖 Den er også kommet herned nu…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: